Facebook

SPEAKERI 2019

LECTORII CONGRESULUI AREV 2019

 

Magdalena Kalwas-Śliwińska este conferentiar în cadrul Departamentului de Patologie si Clinică Medicală pentru animale mici la Universitatea de Stiinte ale Naturii din Varsovia. A absolvit facultatea în anul 2007 iar în 2010 si-a sustinut teza de doctorat în Terapia intensivă a animalelor de companie. Magdalena a urmat un program de internship de 6 luni, respectiv rezidentiat de 9 luni în medicina animalelor mici la Facultatea de Medicină Veterinară din Bologna, apoi la Spitalul Veterinar Gregorio al VII-lea din Roma si ulterior la Spitalul Veterinar Chemainus, Vancouver.  Activitatile sale clinice si de cercetare se axeaza pe sepsis, anestezie, analgezie si  analiza gazelor sangvine. Este autor a numeroase capitole de carte si articole stiintifice bazate pe patologie si clinică felină si canină.


Dr. Panagiotis (Pete) Mantis a absolvit Facultatea de Medicină Veterinară a Universitătii Aristotel din Salonic, Grecia, în 1994. Între 1995 si 1998, Pete a urmat programul de rezitentiat în diagnostic imagistic la Royal veterinary College, după care a lucrat în spitale si clinici private în Londra ca specialist în diagnostic imagistic. În 1999, timp de un an, a lucrat ca specialist radiolog la Departamentul de Radiologie Clinică în cadrul Facultatătii de Medicină Veterinară, Universitatea din Uppsala. În anul 2000, s-a alăturat Departamentului de Stiinte Clinice Veterinare al Royal Veterinary College si a ocupat postul de lector . Pete este specialist  ECVS si RCVS si membru al Higher Education Accademy si lector frecvent pe teme de radiologie, ecografie, CT si RMN.


 Dr. Manolis Saridomichelakis este un diplomat al Colegiului European de Dermatologie Veterinară din iulie 2011 si este profesor asociat de Medicină a animalelor de companie în cadrul Departamentului de Medicină Internă a Facultatătii de Medicină Veterinară, Universitatea din Salonic. Manolis este sef adjunct al Departamentului de Medicină Internă, membru al Adunării generale a Facultătii de Medicină Veterinară din Salonic si vicepresedinte al Hellenic Society of Veterinary Dermatology. Interesul său de cercetare include leishmanioza canină si felină si, de asemenea, alergiile dermatologice. Manolis a participat ca lector la numeroase congrese nationale si internationale si a scris o serie de publicații în reviste internationale precum si în capitole de carte.


Dr. Alexandru Diaconescu a absolvit Facultatea de Medicina Veterinara din Bucuresti si detine titlul de Doctor în Ştiinţe Medicale, cu  specializarea: Reproducţie, Obstetrică şi Însămânţări Artificiale. Este autor si coautor a numeroase manuale, capitole de carte, tratate de medicina veterinară precum si articole stiintifice publicate în reviste de specialitate. În prezent este Membru în Comisia de Medicină Comparată din cadrul Academiei Române, Membru în Comisia de Cenzori a Colegiului Medicilor Veterinari al Municipiului Bucureşti, Preşedinte al Comisiei de Deontologie şi Litigii a Colegiului Medicilor Veterinari al Municipiului Bucureşti, membru în Comisia de Cenzori a Societăţii Române de Oncologie Comparată (SROC), Presedinte al Asociaţiei Române de Endocrinologie Veterinară (AREV), vicepresedinte al Asociaţiei Medicilor Veterinari de Diagnostic Imagistic din România (AMVDIR).


Prof. Univ. Dr. Viorel Andronie, este Specialist in medicină internă, Președintele Colegiului Medicilor Veterinari din Romania din anul 2010 pana in prezent. Evaluator programe de invatamant, proiecte de cercetare in domeniul medicinei veterinare, proiecte complexe de cercetare in cadrul Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), Consiliului Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior (CNCSIS), Centrului Naţional de Management Programe (CNMP).

 


Dr. Daniel Lescai a absolvit Facultatea de Medicina Veterinara din cadrul USAMV Bucuresti in anul 2005. A continuat studiile in cadrul aceleiasi facultati cu un program de master in clinica si farmacie veterinara, finalizat in anul 2007. In anul 2012 sustine public teza de doctorat axata pe corelatia dintre endoscopia digestiva veterinara si patologia chirurgicala. Este initiator si organizator al primului curs de pregatire continua, avand ca tematica endoscopia digestiva veterinara, din Romania.  In prezent, este Lector universitar in cadrul Universitatii Spiru Haret, Facultatea de Medicina Veterinara, disciplinele de Anesteziologie, Propedeutica si Patologie chirurgicala


Dr. Madalina Rosca – DVM.PhD. , Small Animal Internal Medicine, Veterinary Imaging Center of Iasi, Veterinary Private Practice,Iasi, Romania

 

 


Dr. Cristina Capatana – medic primar endocrinolog, doctor in medicina, asistent universitar la catedra de endocrinologie a Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti. A absolvit Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti in 1999, este medic specialist endocrinolog din 2007 si medic primar din 2013. A castigat 2 burse  pentru stagii de pregatire in specialitate la universitatea Oxford, Marea Britanie (in cadrul Oxford Center for Diabetes, Endocrinology and Metabolism) -bursa Erasmus si bursa Societatii Britanice de Endocrinologie. A efectuat 4 stagii de pregatire in specialitate la Spitalul Universitar Rigs din Copenhaga, Danemarca (departamentul de endocrinologie) si la universitatea Oxford, Marea Britanie in perioada 2007-2013. Prezinta o experienta clinica vasta, dobandita prin ingrijirea a peste 800 de pacienti cu afectiuni endocrinologice anual. Este autor a peste 35 de lucrari in reviste indexate ISI, implicata in proiecte de cercetare membru in comitetele editoriale sau reviewer pentru peste 20 de jurnale internationale de endocrinologie de prestigiu. Printre interesele profesionale locul principal il ocupa patologia hipotalamo-hipofizara, oncologia endocrina, patologia suprarenala si tiroidiana.


Dr. Radu Constantinescu